Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

Torri del Benaco

 

Torri del Benaco és un deliciós poble italià amb qui Cadaqués va subscriure fa poc un pacte d'agermanament. La distància en línia recta de Cadaqués a Torri del Benaco és de 700 quilòmetres exactes.

Es troba situat en un indret privilegiat: al peu dels Alps, a la part oriental del llac de Garda que marca la frontera entre la Lombardia i el Vèneto, al qual pertany Torri del Benaco, situat administrativament a la província de Verona, i no pas a Siena, com hi diu, sorprenentment, en un butlletí informatiu de l'Ajuntament de Cadaqués.

El municipi té, com Cadaqués, al voltant de tres mil habitants, que es troben repartits entre diversos nuclis de població, com Abisiano i Pai.

És un poble molt ben comunicat: a només 30 quilòmetres de Verona i a 130 de Venècia, la capital regional.

Torri del Benaco viu bàsicament del turisme, majoritàriament alemany, y també hi ha una important activitat agrícola, centrada sobretot en el conreu d'oliveres, i també de vinyes i de cítrics. Per tota la zona del llac de Garda s'hi troben uns llimoners altíssims ubicats en grandiosos hivernacles.

Es paisatges de Torri, com tots es del llac de Garda, són fabulosos. A sota en podeu veure una petita mostra.

La vila Torri està dominada per un castell, el Castello Scaligero, avui convertit en museu etnològic, on s'hi poden contemplar ses antigues tècniques de pesca al llac, la feina des mestres d'aixa o ses eines i tècniques de treball agrícola emprades en el conreu de de ses oliveres. En es mateix castell s'hi troba un hivernacle de llimoners.

Aquesta tradició agrícola i pesquera proporciona a la gastronomia local uns productes d'una qualitat excel·lent que garanteixen una cuina de primera. Realment s'hi menja molt bé.

En aquest sentit podem destacar la mostra "Verde Oro in riva al Lago" dedicada a l'oli d'oliva.

Al llac hi tenen lloc activitats esportives sobretot de rem ("Regata delle Bisse") i de vela, així activitats subaquàtiques.

Durant tot l'any hi ha activitats culturals variades. Destaquen es concerts que a l'estiu tenen lloc al petit port de Torri, amb es músics en un embarcació i el públic a ses ribes.

La festa major és el 26 de maig.

Torri és un poble molt acollidor. Això es comprova només de fer un volto pel casc antic: I es seus habitants ("torresani") són gent molt amable i cordial que ofereixen un tracte excel·lent as visitants.


A continuació teniu unes quantes fotografies de Torri del Benaco. Feu clic sobre ses miniatures per ampliar.


 

Quatre imatges del llac de Garda des del terme de Torri del Benaco
 

Fins i tot l'escut de Torri té una retirada amb es de Cadaqués Dues vistes del poble
 

Imatges del port i de la riba

 

Al Castello Scaligero s'hi troba el museu etnològic del poble. A sa foto de la dreta, el director del museu i una representant del municipi ensenyen as visitants ses eines d'un mestre d'aixa.

 

Diverses vistes des de dalt del Castello Scaligero

 

Vistes des d'Abisiano, un des nuclis de població de Torri

Giuseppe Nascimbeni, un sant local

 

Imatges de Salò, davant per davant de Torri, a l'atre costat de llac. Aquest edifici va ser sa residenci del dictador Benito Mussolini. Actualment és un hotel de luxe.
 
Regates de vela

Un acte patriòtic presidit per l'alcalde