Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

Imatges del temps

 
 
Nevada del 8 de març de 2010 (79 fotos)

 

 

 

Finalment una nevada com Déu mana. Feia molts anys que el poble no quedava totalment cobert de neu. Aquí teniu una sèrie d'imatges poc freqüents de Cadaqués, fetes per  Montse Descamps, Ramon Duran, Irene Campmol, Karin Tarrés i Margarida Duran.

 
 

 

 

 

 

 


Neu del 8 de gener de 2010
   
 

La neu no és un espectacle habitual a Cadaqués. És per això que quatre volves, encara que siguin a Pení, de seguida són notícia. Aquestes fotos varen ser fetes per Karin Tarrés el dia 8 de gener de 2010. Per completar hi afegim una foto de 1914, amb Es Poal nevat. Aquesta sí que va ser una nevada de veritat.


Gropada del 17 de gener de 2009 (7 fotos)
 

Imatges de sa gropada del dia 17 de gener de 2009. A Cadaqués s'entén per gropada un vent fort de component Nord, que més que de tramuntana és de mestral. Es vent aixeca grans esquitxos d'aiga i es diu que en mar polseja.


Llevantada del 26 de desembre de 2008 (30 fotos)
 

Sa llevantada des dia de Sant Esteve de 2008 va tenir efectes importants a Cadaqués. El Simba, barco de serveis portuaris, va quedar embarrancat a la plaja de Portdoguer, ses ribes varen quedar encara més malmeses de com ho estaven abantes, i la riba des Birbenc va arribar a engollir-se es camió des bombers. Oliveres trencades, cases sense portes ni finestres i amb es mobles a la quinta forca... Peixos esventrats, inesperades captures de meros i marons que feien mitja por. Aquí en teniu algunes imatges.


Vídeos de sa llevantada (enllaços a Yuotube)
 
 

Cops de mar a S'alqueria.


Autor:

totiherms

 

La retirada des camió des bombers


Autor:

Fafalmodovar