Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

La llamada del mar

Rostro al mar

La hija del mar

Los felices 60

Los pianos mecánicos

La luz del fin del mundo

Clara es el precio

Animals ferits

Curiositats

Cine de Cadaqués

Tramontana

L'última pel·lícula filmada a Cadaqués va ser la producció holandesa Tramontana.

El rodatge es va fer es mesos de febrer i març del 2009, i es va fer íntegrament a Cadaqués.

Mentres as carrer bufa contínuament sa tramuntana, es vells discuteixen tot jugant a cartes sobre la relació escandalosa entre Pepet Tremolls, un artista ja granat (Lluís Soler) i i una jove de divuit anys que es diu Rosa Campos de Amor (Yohana Cobo). Aquesta relació s'acaba quan troben en Pepet penjat a la nit de Nadal. Allò que sembla un suicidi algú ho atribueix a l'acció d'algun amant gelós de Rosa.

La gent del poble estan d'acord en una cosa: en Pepet Tremolls  va tenir un interès especial per Teresa Campos de Amor. Però tots ses atres detalls sobre sa seua relació i sa seua mort són objecte de debat. El director i guinista, Ramon Gieling, ofereix diverses possibilitats, fent reculades i insinuant respostes, però no s'arriba a cap conclusió real. Sa pel·lícula vol retratar un poble tancat en ell mateix que sovint viu de rumors i xafarderies.

Algun moment sa pel·lícula s'inspira en un fet real: la mort d'en Pepet d'en Sebi, que va aparèixer penjat as balcó de sa seu casa la nit de Nadal de 1962, nit en en què el poble va quedar cobert de neu.

Aquesta és sa pel·lícula en què més gent del poble hi ha participat. Alguns d'ells són: Dionís Baró, Firmo Ferrer, Quimeta Fiol, Javier Sanclemente, Eudald Vehí, Anastasi Borrel (tots aquests amb papers més destacats) i també Lídia Kontos, Margarita Duran, Irene Campmol, esperança Auger, Mònica Marès, Carla Martín, David Morales, Rosa Maria Pell, Anna Prunés, Josep Prunés, Elàdia Canals, Joaquim Borrell, Lourdes Marès, Georgina Cabrisas, Catalina Surroca, Hugo García, Anna Giró, Elisenda Giró, Marina Jaén, i molts més.

Està versionada en neerlandès i en castellà, i no té versió en català, malgrat estar filmada aquí i que la majoria d'actors són catalans.


TRAILER DE SA PEL·LÍCULA


 
 

FOTOS des rodatge i FOTOGRAMES de sa pel·lícula.

(cliqueu per ampliar ses imatges)

 

 

Aquestes són algunes imatges del rodatge de la pel·lícula. Ses fotos estan fetes per Lídia Kontos i Margarita Duran.
 

Aquestes imatges de la dreta estan descarregades de Flickr o bé des web del director. Si no s'indica el contrari, tenen copyright ©mijke bos.

En podeu veure moltes més fent clic en aquest enllaç:

+ fotos

 

 
 

FITXA TÈCNICA 

Director:

Ramon Gieling

Nacionalitat:

Països Baixos

Producció:

Pieter van Huystee

Any:

2009

Intèrprets:

Yohana Cobo, Lluís Soler, Pepa López, Blanca Martinez, Pep Molina, Gorka Lasaosa, Sebastián Haro

Guió:

Ramon Gieling

Música:

Paul M. van Brugge

Lloc de rodatge:

Cadaqués

Durada:

98 minuts