Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

La llamada del mar

Rostro al mar

La hija del mar

Los felices 60

Los pianos mecánicos

La luz del fin del mundo

Clara es el precio

Animals ferits

Curiositats

Cine de Cadaqués

Rostro al mar

Mireu també.... Tramontana (filmada a Cadaqués el 2009)

     
 

L'any 1851 tornaven ses càmeres a Cadaqués per filmar Rostro al mar. Es tractava d'un drama dirigit per Carlos Serrano de Osma i produït per Antonio Bofarull. que també n'era el protagonista. Ses exteriors filmats a Cadaqués se centren sobretot a Sa Conca -concretament a sa casa que actualment és l'hotel Rocamar-  i as Podritxó,  a sota de ses voltes, on hi havia es trull de la casa Pont, i que a sa pel·lícula representa que és es café del poble.

En algunes escenes apareix gent del poble: nens que juguen, dona que passa amb un doll, i sobretot molta gent que assisteix a una actuació de l'esbart dansaire de Figueres, que balla amb la música de la Cobla Cadaquesenca. Ses càmeres ho agafen de força lluny i es fa difícil distingir ses persones. De la cobla apareix repetidament un primer pla amb Pacià Baró (contrabaix) Marcel Rahola (tenora) i Sebastià Cabrisas (tenora). La Cobla Cadaquesenca tornarà a participar tres anys més tard en un atre film: La hija del mar.

Fent clic a ses miniatures que trobareu més avall podreu veure diversos fotogrames de sa pel·lícula, amb imatges de Cadaqués o de gent del poble.

Sa pel·lícula és un drama que comença el 1939, amb el final de la guerra i l'exili republicà. Alberto (Carlo Tamberlani) i Isabel (Eulalia Montero) van cap a la frontera francesa, però abans d'arribar-hi s'aturen perquè ella és a punt de donar a llum. Són acollits en una casa i allà neix sa criatura.  Alberto segueix camí cap a frontera per no posar en perill la vida de sa seu família. Isabel, cansada de no rebre notícies des seu marit, decideix anar-lo a buscar. En el viatge cap a Marsella el capità des barco (Antonio Bofarull) s'enamora perdudament d'Isabel. Com no podia ser d'atra manera a l'any 1951, s'aprofita per fer un alegat anticomunista. Alberto és enganyat pes seus companys de partit i va a parar a un camp de treballs forçats a Rússia, d'on finalment aconsegueix escapar-se. Torna a Marsella i, ferit de pistola pes seus camarades, embarca i torna cap a sa casa, on recupera sa seu dona mentres el capità des barco posa proa cap a Amèrica per no tornar mai més. I aquest conte s'ha acabat.

A continuació teniu es fotogrames de sa pel·lícula l la fitxa tècnica.

 

       

Feu clic sobre ses miniatures per ampliar ses imatges

         

 

 

         

FITXA TÈCNICA 

Director:

Carlos Serrano de Osma

Nacionalitat:

Espanya

Productora:

Titan Films

Intèrprets:

Eulalia Montero (Isabel), Carlo Tamberlani (Alberto) Antonio Bofarull (Manuel), Juan Manuel Soriano (Ramón), Camino Garrigó (Doña Marta), Francisco Melgares (Marcos) , Lily Vincenti (Catherine), José Bruguera (Vicente), Fortunato García (Andrés),  Montserrat García (Martita), "Dany Raydel y su orquesta " de Girona, Esbart de Dansaires de Figueres, Cobla Cadaquesenca.

Productor:

Antonio Bofarull

Guió:

Julio Ferrer, Antonio Coll

Música:

Rafael Ferrer Fitó

Llocs de rodatge:

Cadaqués i Barcelona

Format:

35 mm, blanc i negre

Durada:

83 minuts