Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

La llamada del mar

Rostro al mar

La hija del mar

Los felices 60

Los pianos mecánicos

La luz del fin del mundo

Clara es el precio

Animals ferits

Curiositats

Cine de Cadaqués

Los felices sesenta

Mireu també.... Tramontana (filmada a Cadaqués el 2009)

 

Des de "La hija del mar" haurien de passar deu anys més per veure en acció ses càmeres de cine pes carrers de Cadaqués. Val a dir que en aquesta ocasió es treballava amb un material més aviat modest, i amb una càmera tan petita que semblava de joguet, probablement una mida proporcional al pressupost de sa pel·lícula. Això feia que sovint el treball des cineastes passés desapercebut.

"Los felices 60" és sa primera pel·lícula en color que es filma a Cadaqués i, malgrat la modèstia des mitjans, el resultat pel que fa a la fotografia és realment acceptable, i es recrea en es paisatges de Cadaqués. És, doncs, un bon instrument per veure en color el Cadaqués del 63.

El director és Jaime Camino, que va debutar amb aquesta pel·lícula, que planteja el cas d'una tal Mónica, que no està prou satisfeta amb sa seu vida rutinària i convencional. Es seu homo decideix que lo millor per ella i es nens és que passin tot l'estiu a Cadaqués, mentres ell treballa a Barcelona. A Cadaqués troba un vell amic, es produeix un adulteri passat per aiga i al final, tal com estava manat, torna amb es seu homo.

Es protagonistes són Yelena Samarina, una actriu russa, i Jacques Doniol Valcroze, un actor francès. La nota còmica va a càrrec d'en Joan Capri, que hi fa el paper d'un venedor de cases que intenta vendre la Torre de les Creus a un turista interpretat per un jove Joan Borràs.

La música és a càrrec de Raimon, que es trobava al començament de sa seua carrera i que aquell mateix 1963 va treure es seu primer disc i va guanyar el "Festival de la Canción Mediterránea" interpretant amb Salomé una canço en català. A l'estrena de sa pel·lícula, a l'amfiteatre de l'Hotel Rocamar, Raimon va actuar i va enterpretar "Diguem no" en la versió original i sense ses modificacions que li havia imposat la censura franquista.

Entre es cadaquesencs que hi participen cal destacar la interpretació de l'Anton Romans, que representa que discuteix amb en Joan Capri sobre el turisme i ses divises, al bar Marítim, on en Pere Figueras hi apareix com a figurant.

A sa parada de l'Anita d'en Linares, as Portal, hi surten sa mateixa Anita i l'Antonieta d'en Dardo. I as moll de Portdoguer en Llorenç Giró feinejant a dalt d'un llagut. En una escena que passa a "El Rancho", que en aquell temps era una sala de ball, hi podem trobar en Mario Faixó i en Joan Pomés, que ballen animadament mentres en Sunyer fa de cambrer a radera de la barra.

 

Fent clic a ses miniatures que hi ha a continuació podreu veure diversos fotogrames de sa pel·lícula, amb imatges de Cadaqués o de gent del poble.

 
baixant pes call baixant pes Portal amb l'Antonieta d'en Dardo amb l'Antonieta d'en Dardo amb l'Anita i l'Antonieta
         

Feu clic sobre ses miniatures per ampliar ses imatges

 
l'Anton Romans l'Anton Romans i en Joan  Capri Joan Capri i Joan Borràs En Llorenç Giró Capri i Borràs a Portlligat
         
a la Torre de les Creus traginant pa carrer de Santa Maria riba de Portdoguer Borràs i Capri
         
ballant al Ranxo ballant al Ranxo ballant al Ranxo ballant al Ranxo al Ranxo
         
al Ranxo des de la iglesi el bar Boia es "poste" de gasolina del Passeig fi
         

FITXA TÈCNICA 

Director:

Jaime Camino

Nacionalitat:

Espanya

Productora:

Tibidabo Films

Intèrprets:

Jacques Doniol-Valcroze, Yelena Samarina, Daniel Martín, Joan Capri, Germán Cobos, Lali Soldevila, Xavier Regàs, Margarita Lozano,  Joan Borràs.

Guió:

Jaime Camino, Jaime Mira

Música:

Raimon

Llocs de rodatge:

Cadaqués

Format:

35 mm, color

Durada:

98 minuts