Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

La llamada del mar Rostro al mar La hija del mar Los felices 60 Los pianos mecánicos La luz del fin del mundo Clara es el precio Animals ferits

Curiositats

Cine de Cadaqués

La luz del fin del mundo

Mireu també.... Tramontana (filmada a Cadaqués el 2009)

 

"La luz del fin del mundo" és sa pel·lícula que ha tingut més ressò de totes ses que s'han filmat a Cadaqués. Això és degut segurament a la intervenció de dues grans figures que eren Kirk Douglas i Yul Brynner.

Amb un gran desplegament de mitjans, es va filmar íntegrament a Cap de Creus, on es va construir un far expressament per l'ocasió. Però allò que en principi havia de ser un simple decorat, un far de fireta, va aguantar anys i anys, gropades i més gropades sense caure, i justament allà on es vent és més violent. L'havia construït un paleta de Cadaqués, en Pere Clavaguera. Al final va ser derruït per decisió del govern de l'estat.

Molta gent del poble hi va treballar. No pas com a actors, però sí en atres feines. Fins i tot es va muntar un menjador de campanya que compartien treballadors i actors, excepte en Yul Brynner, que feia vida a part en una roulotte monumental i que aviat es va donar a conèixer per ses seues excentricitats durant el rodatge.

Per filmar ses interiors es va habilitar un decorat a dintre de la Sala de l'Amistat, de manera que podem dir que aquesta pel·lícula va ser filmada cent per cent a Cadaqués.

La història es basa en una novel·la des mateix nom escrita per Jules Verne: Al Cap d'Hornos, el 1865 uns pirates sota les ordres de Konge (Yul Brynner) assalten un far situat en una illa rocosa y maten a tots es que s'hi troben, excepte un,  Will (Kirk Douglas), que aconsegueix fugir. Es seu pla consisteix en apagar es llum del far i esperar que algun barco s'estavelli conta la costa per fer-se amb es botí. En Will intenta impedir que es pirates segueixin endavant amb es seu pla. Un barco ja ha encallat i Arabella (Samantha Eggar), una jove que ha aconseguit sobreviure a la matança, també vol ajudar a acabar amb es pirates.

A continuació teniu alguns fotogrames de sa pel·lícula i imatges tretes de la premsa de l'època.

   

RETALL DE PREMSA DE L'ÈPOCA

(cliqueu per ampliar ses imatges)

Retall de premsa de l'època (diari desconegut)

Yul Brynner era es dolent

Es barco pirata fondejat a Cadaqués

Revisant es vestuari

Es barco pirata a Cap de Creus

Fernando Rey entretenint-se a la Plaja

 

FITXA TÈCNICA 

Títol original:

"The Light at the Edge of the World"

Director:

Kevin Billington

Nacionalitat:

Estats Units, Espanya,Liechtenstein, Suïssa

Any:

1971

Intèrprets:

Kirk Douglas, Yul Brynner, Samantha Eggar, Fernando Rey, Renato Salvatori, Jean-Claude Drouot, Massimo Ranieri

Productor:

Kirk Douglas, Alfredo Matas, Alexander Salkind, Ilya Salkind

Guió:

Tom Rowe, Rachel Billington, basat en una novel·la de Jules Verne

Música:

Piero Piccioni

Fotografia:

Henri Decaë

Llocs de rodatge:

Cadaqués

Durada:

132 minuts