Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

La llamada del mar

Rostro al mar

La hija del mar

Los felices 60

Los pianos mecánicos

La luz del fin del mundo

Clara es el precio

Animals ferits

Curiositats

Cine de Cadaqués

La hija del mar

Mireu també.... Tramontana (filmada a Cadaqués el 2009)

 

"La hija del mar" és una adaptació al cine de l'obra de teatre "La filla del mar" d'Àngel Guimerà, i ve a ser com una versió marinera des conte de la Ventafocs però amb final tràgic. Ses exteriors ( i parttde ses interiors) es varen filmar a Cadaqués l'any 1953.

De totes ses pel·lícules que han tingut Cadaqués com escenari aquesta és sa que compta amb  més participació popular, sobretot perquè hi ha una escena d'una festa de casament a la Pista, amb sardanes i ball, en què, a part des protagonistes, tota la gent que hi participa és gent del poble.

Per intervenir en aquesta escena tothom va rebre un parell d'espardenyes noues, que varen haver de retornar religiosament per poder cobrar la paga acordada.

Entre ses persones que surten en aquesta part de sa pel·lícula hi ha, en primer lloc, es músics de la Cobla Cadaquesenca (en Tià Cabrisas, en Marc Bassols, en Joan Puig, en Melchor de l'estanc...), i entre es balladors, entre molts, en LLorenç Giró, l'Enriquera Marès, en Demetri Borrell, l'Ismael Duran, l'Àngela Baró, en Walter Faixó, la Rosa Gispert, en Ferran Batlle, en Jordi Rocafort, en Fernando Descamps, en Ramon Riera, en Vicenç Marès, la Josefa Marès,

la Maria Descamps, en Nicolàs Pomés... i, com hem dit, molts d'atres.

Esmentem a part dues intervencions destacades de la Panxita Dalmau, que apareix al començament i al final de sa pel·lícula i que és l'única persona de Cadaqués que hi té un  paper amb diàleg.

 


FOTOGRAMES I CARTELLS DE "LA HIJA DEL MAR"

(cliqueu per ampliar ses imatges)

 

FITXA TÈCNICA 

Director:

Antonio Momplet

Nacionalitat:

Espanya

Producció:

Producciones I.F.I

Any:

1953

Intèrprets:

Virgilio Texeira, Isabel de Castro, Manuel Luna.

Nacionalitat:

Espanya

Guió:

Àngel Guimerà

Música:

Augusto Algueró, Jr

Fotografia:

Miguel Agulló

Llocs de rodatge:

Cadaqués, Port de la Selva, Roses.

Durada:

75 minuts