Coses d'ara i d'abantesCostums i tradicionsCarrers i placesRacons de CadaquésSabies que...?Atres

Cadaqués és, evidentment, un poble de cine. No només per allò que sempre ha tingut d'excepcional sinó també perquè el setè art s'hi ha donat cita moltes vegades. Ses càmeres del cine, de la televisió i fins i tot de la publicitat han estat contínuament presents a Cadaqués.

Com a conseqüenci. força gent del poble va tenir l'oportunitat de posar-se davant de la càmera i sortir al cine. Sovint es tractava només de fer de figurant, però en alguns casos alguns varen arribar a interpretar petits papers, és dir a fer intervencions en què parlaven. Aquest és el cas de la Panxita Dalmau (La hija del mar) i en Jaumet Faixó (Los pianos mecánicos), tot i que qui va fer una interpretació més llarga va ser l'Anton Romans a Los felices 60, en una escena amb Joan Capri.

Sa pel·lícula que va comptar amb més gent del poble va ser La hija del mar.  A s'escena del ball que té lloc a la Pista la major part des que ballen són cadaquesencs.

En aquesta pàgina parlarem del cine que s'ha fet a Cadaqués i d'algunes coses més. Hi trobareu una breu referenci de ses pel·lícules i també fotogrames d'aquestes, especialment d'escenes en què hi apareix gent de Cadaqués o bé paisatges del poble.

Seleccioneu sa pel·lícula en es menú d'aquí  sota:

 

La llamada del mar Rostro al mar La hija del mar
Los felices 60 Los pianos mecánicos La luz del fin del mundo
Clara es el precio

Mireu també.... Tramontana (filmada a Cadaqués el 2009)